Rychlý a snadný borůvkový koláč - postup přípravy
Oblíbený borůvkový koláč můžete mít připravený běhen několika minut práce. Recept na něj nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Na koláč
Na drobenku
V míse utřete změklé máslo s cukrem, přidejte vejce a vyšlehejte. Poté nastrouhejte kůru z jednoho citronu. Přilijte mléko, přidejte mouku a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. To nechte půl hodiny odpočinout.
Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Poté do ní rozetřete těsto a nasypejte na něj borůvky.
V talíři smíchejte změklé máslo, cukr a polohrubou mouku. Pečlivě vše zpracujte mezi prsty, dokud vám nevznikne drobenka. Tu pak nasypejte na vršek koláče.
Koláč pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 20 minut. Záleží na vlastnostech vaší trouby.