Rychlý a snadný dort se smetanovým krémem a čerstvými jahodami - postup přípravy
Chcete překvapit oslavence skvostným narozeninovým dortem? Pak připravte ten se smetanovým krémem a čerstvými jahodami. Uchvátí svou dokonalou chutí nejednoho hosta na party. Kromě jiného je jeho příprava velmi snadná, proto ji zvládne i začátečník.
Těsto
Náplň
Nejprve si v míse vyšlehejte do nadýchané pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. To zabere zhruba čtyři až pět minut. Poté přidejte i špetku soli, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotekuté těsto.
To vlijte do kulaté formy s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 35 až 40 minut při teplotě 170 °C.
Až se korpus upeče, vyjměte jej z trouby a nechte vychladnout. Poté ho překrojte ostrým širokým nožem na dva stejné pláty. Dále se pusťte do smetanového krému. V míse si vyšlehejte do tuha smetanu a také k ní přidejte jahodový jogurt a kousky čerstvých jahod. Asi 4 kusy si nechte na ozdobu.
Nakonec začněte dort kompletovat. Spodní plát mírně vydlabejte a piškotové drobky dejte stranou. Poté korpus natřete sirupem.
Dále na něj navrstvěte smetanovou náplň s jahodami a přiklopte druhým plátem taktéž vydlabaným.
Zbylým krémem potřete povrch dortíku, obsypte piškotovými drobky a ozdobte celými jahodami. Dezert nechte tuhnout přes noc v lednici.
Další den dort vyjměte z chladničky a pokrájejte na stejně velké porce. Zákusek podávejte třeba s kvalitní kávou anebo s šálkem čaje. Přejeme vám dobrou chuť.