Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý borůvkový koláč s tvarohem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý borůvkový koláč s tvarohem - postup přípravy

Borůvkový koláč jde snadno udělat i z máslového nekynutého těsta. Borůvky se do něho nedávají samotné, ale spolu se sladkým tvarohem, což je opravdu lahodná kombinace.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Utřete nebo ušlehejte změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Pak do směsi zašlehejte vejce. Smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, přisypejte ji do mísy a ze všech surovin vypracujte hutné lesklé těsto.

2. KROK

Formu o rozměrech 23×23 centimetrů vyložte pečicím papírem a vymažte její boky olejem. (Určitě je možné ji i vymazat máslem a vysypat moukou.) Těsto poté rozložte na dno a mírně upěchujte sklenicí.

3. KROK

Dejte měkký tvaroh do mísy, přidejte cukr a vejce a vymíchejte dohladka. Tvaroh nalijte na těsto ve formě. K borůvkám nasypejte škrob a dobře promíchejte. Pak je rovnoměrně nasypejte na tvaroh. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů