Rychlý borůvkový koláč s tvarohem - postup přípravy
Borůvkový koláč jde snadno udělat i z máslového nekynutého těsta. Borůvky se do něho nedávají samotné, ale spolu se sladkým tvarohem, což je opravdu lahodná kombinace.
Na těsto
Na náplň
Utřete nebo ušlehejte změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Pak do směsi zašlehejte vejce. Smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, přisypejte ji do mísy a ze všech surovin vypracujte hutné lesklé těsto.
Formu o rozměrech 23×23 centimetrů vyložte pečicím papírem a vymažte její boky olejem. (Určitě je možné ji i vymazat máslem a vysypat moukou.) Těsto poté rozložte na dno a mírně upěchujte sklenicí.
Dejte měkký tvaroh do mísy, přidejte cukr a vejce a vymíchejte dohladka. Tvaroh nalijte na těsto ve formě. K borůvkám nasypejte škrob a dobře promíchejte. Pak je rovnoměrně nasypejte na tvaroh. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Марина Super Food