Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý cheesecake s malinovou polevou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Rychlý cheesecake s malinovou polevou - postup přípravy

V případě, že vás nebaví dlouhé připravování dezertů, vsaďte na rychlý cheesecake s malinovou polevou. Je ideální ke kávě ve všední den a zvládnou ji i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ricottu prošlehejte a postupně do ní vešlehejte jogurt, cukr, citronovou šťávu a vanilkovou pastu. Pokračujte ve šlehání a přidejte rozpuštěné máslo s vejcem. 

Poznámka: Vejce do směsi přidávejte postupně, jedno po druhém.

2. KROK

Na závěr do těsta vešlehejte kukuřičný škrob a mouku. Vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45–50 minut. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Mezitím připravte polevu. Mražené maliny vložte do pánve, kde je zalijte vodou tak, aby byly z poloviny ponořené. Směs přiveďte k varu a vmíchejte do ní cukr. Asi po 4 minutách, až maliny zcela rozmrznou, do nich vmíchejte želatinu, rozpuštěnou asi v 50 ml vody. 

4. KROK

Malinovou polevu vařte ještě 1–2 minuty a poté ji propasírujte. Upečený cheesecake vyjměte z dortového ráfku a nalijte na něj polevu. 

Poznámka: Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a následně ho servírujte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: alles leckere Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů