Rychlý cheesecake s malinovou polevou - postup přípravy
V případě, že vás nebaví dlouhé připravování dezertů, vsaďte na rychlý cheesecake s malinovou polevou. Je ideální ke kávě ve všední den a zvládnou ji i začátečníci.
Základ
Poleva
Ricottu prošlehejte a postupně do ní vešlehejte jogurt, cukr, citronovou šťávu a vanilkovou pastu. Pokračujte ve šlehání a přidejte rozpuštěné máslo s vejcem.
Poznámka: Vejce do směsi přidávejte postupně, jedno po druhém.
Na závěr do těsta vešlehejte kukuřičný škrob a mouku. Vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 45–50 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Mezitím připravte polevu. Mražené maliny vložte do pánve, kde je zalijte vodou tak, aby byly z poloviny ponořené. Směs přiveďte k varu a vmíchejte do ní cukr. Asi po 4 minutách, až maliny zcela rozmrznou, do nich vmíchejte želatinu, rozpuštěnou asi v 50 ml vody.
Malinovou polevu vařte ještě 1–2 minuty a poté ji propasírujte. Upečený cheesecake vyjměte z dortového ráfku a nalijte na něj polevu.
Poznámka: Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a následně ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: alles leckere Desserts
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.