Rychlý domácí medovník - postup přípravy
S oblibou si kupujete medovník v supermarketu? Až ochutnáte ten domácí, jistě na kupovaný zanevřete. Je daleko chutnější a neobsahuje žádné konzervanty ani umělá sladidla. Připravený jej budete mít už do půl hodiny, což je fantastické!
Těsto
Náplň
Nejprve si do středně velkého hrnce vložte máslo, med, cukr a sůl.
Vše zahřívejte na mírnějším plamenu, dokud se suroviny nerozpustí a nepropojí.
Poté přilijte jedlou sodu uhašenou citronovou šťávou a důkladně promíchejte.
Směs krátce provařte, měla by získat barvu karamelu.
Nakonec směs odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Posléze přidejte vejce a prosátou polohrubou mouku. Vše propojte metličkou a vypracujte homogenní medové těsto.
To rozprostřete na velký plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 3 až 4 minuty při teplotě 200 °C.
Takto upečete ještě další tři korpusy.
Dále se pusťte do krému. V míse si vyšlehejte pomocí mixéru zakysanou smetanu spolu s vanilkovým i moučkovým cukrem a máte hotovo.
Nyní je potřeba medovník zkompletovat. Jednotlivé korpusy překrojte napůl.
Potírejte asi čtyřmi lžícemi krémové náplně.
Pak piškot poslepujte k sobě a zbylým krémem potřete i povrch zákusku.
Jeden korpus si dejte stranou a rozdrobte na menší kousky.
Těmi medovník obalte ze všech stran. Nakonec dezert uložte do lednice tuhnout přes noc.
Ztuhlý medovník podávejte pokrájený na menší porce třeba s kávou.
Přejeme vám dobrou chuť!