Rychlý dort s řeckým jogurtem - postup přípravy
Na světě neexistuje moc lidí, kteří by neměli rádi dorty. Je to prostě lahodná pochoutka, která se sice využívá hlavně na speciální události, jako jsou narozeniny či výročí, nikdo vám ovšem nemůže bránit udělat si ji jen tak. Třeba s tímto jednoduchým receptem.
Těsto
Náplň
Na ozdobu
Nachystejte si dvě mísy a rovnou do nich rozdělte dvě vejce na bílky a žloutky. Ke žloutkům přisypejte cukr a zamíchejte metličkou. Přilijte máslo, které jste předtím rozpustili například v mikrovlnné troubě. Poté metličkou přimíchejte po částech mouku a prášek do pečiva. Mělo by vám vzniknout mírně drobivé těsto, do kterého můžete dle potřeby ještě ručně zapracovat lžíci mouky. Dejte na chvíli do lednice.
Bílky začněte šlehat. Po chvilce k nim začněte po částech přidávat citronovou šťávu a cukr. Výsledkem má být konzistence, která tvoří kopečky. Nyní k bílkům stěrkou přimíchejte řecký jogurt. Na závěr přimíchejte mouku a krém je hotový. Pečicí formu vyložte pečicím papírem a nasypejte do něj první polovinu těsta. Tu ručně a následně sklenicí přitlačte a poté zalijte krémem. Zarovnejte stěrkou a zakončete druhou polovinou těsta.
Vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 30 až 35 minut, pravidelně kontrolujte. Po dopečení dort posypejte moučkovým cukrem a nechejte vychladit v lednici na pár hodin. Servírujte třeba s šálkem kvalitní kávy, dobrou chuť!