Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý kokosový moučník

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlý kokosový moučník - postup přípravy

Honí vás mlsná? Pak vsaďte na jemný kokosový moučník, který se jen rozplývá na jazyku. Vhodný bude dokonce i jako dezert po dobrém svátečním obědě s rodinou. Rovněž vás potěší, že jej budete mít hotový už do půl hodiny.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve začněte přípravou těsta na korpus. V míse si tedy propojte vodu, slunečnicový olej, smetanu, špetku soli a krupicový cukr. Poté k směsi přisypte i prosátou polohrubou mouku spolu s amoniakem-hydrogenuhličitanem. Měli byste vypracovat těsto polotuhé a vláčné, s kterým se bude dobře pracovat. To rozdělte na tři stejně objemné části a rozprostřete jednu po druhé do plechu s pečícím papírem. Korpusy postupně pečte v předehřáté troubě po dobu cca 12 až 13 minut při teplotě 165 °C.




A nakonec se pusťte do přípravy kokosové náplně. V menším rendlíku si svařte mléko spolu s cukrem a později přidejte i krupici se špetkou soli. Při stálém míchání vařte na středním plamenu do zhoustnutí. Následně směs nechte zchladnout. Až se tak stane, zašlehejte do ní změklé máslo i citronovou šťávu se strouhaným kokosem.

Nyní moučník zkompletujte. Upečený korpus rozřízněte na tři stejně silné pláty a ty pomažte náplní s kokosem. Pak poklaďte na sebe. Na povrch moučníku také rozetřete krém a případně ještě posypte čerstvým kokosem.


Dezert nechte chladit v lednici po dobu alespoň dvě až tři hodiny. Ideální však bude, když ho necháte v chladu přes noc. Nakonec podávejte pokrájené na menší kousky s šálkem kávy anebo čaje. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů