Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý nepečený čokoládový chlebíček

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý nepečený čokoládový chlebíček - postup přípravy

Pokud nevíte, co si připravit o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tento nepečený čokoládový chlebíček, který budete mít hotový během chvíle. Jeho příprava je velmi jednoduchá a zvládne ho naprosto každý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Čokoládový chlebíček

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce, vsypte do něj agar a směs důkladně promíchejte. Poté do něj nalámejte čokoládu, mléko přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty.

2. KROK

Čokoládové mléko nalijte do formy o velikosti 26x12x10 cm. Vložte ji do lednice a mléko nechte ztuhnout po dobu 2 hodin.

3. KROK

Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji roztopit v mikrovlnné troubě po dobu 1–2 minut nebo ve vodní lázni. Poté ji pečlivě promíchejte.

4. KROK

K čokoládě přilijte 3 lžíce rostlinného oleje a pečlivě ho vmíchejte. Čokoládový chlebíček vyklopte na mřížku a polijte ho rozpuštěnou čokoládou.

5. KROK

Čokoládový chlebíček přendejte do lednice na 15 minut a nechte polevu ztuhnout. Poté ho nakrájejte a můžete ho servírovat.

6. KROK

Tip: Do čokoládové polevy můžete vmíchat kandované ovoce, kokos nebo lyofilizované ovoce.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů