Rychlý nepečený čokoládový chlebíček - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tento nepečený čokoládový chlebíček, který budete mít hotový během chvíle. Jeho příprava je velmi jednoduchá a zvládne ho naprosto každý.
Čokoládový chlebíček
Na polevu
Mléko nalijte do hrnce, vsypte do něj agar a směs důkladně promíchejte. Poté do něj nalámejte čokoládu, mléko přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty.
Čokoládové mléko nalijte do formy o velikosti 26x12x10 cm. Vložte ji do lednice a mléko nechte ztuhnout po dobu 2 hodin.
Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji roztopit v mikrovlnné troubě po dobu 1–2 minut nebo ve vodní lázni. Poté ji pečlivě promíchejte.
K čokoládě přilijte 3 lžíce rostlinného oleje a pečlivě ho vmíchejte. Čokoládový chlebíček vyklopte na mřížku a polijte ho rozpuštěnou čokoládou.
Čokoládový chlebíček přendejte do lednice na 15 minut a nechte polevu ztuhnout. Poté ho nakrájejte a můžete ho servírovat.
Tip: Do čokoládové polevy můžete vmíchat kandované ovoce, kokos nebo lyofilizované ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde