Rychlý švestkový koláč - postup přípravy
Pokud máte čerstvé švestky a toužíte po sladkém moučníku, lze si z nich udělat velmi rychlý koláč. Do 20 minut máte vše připraveno a můžete ho dát péct.
Ingredience
Nejprve si rozdělte švestky na poloviny a vypeckujte je. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl, 120 gramů cukru, vanilkový cukr a asi 3 minuty šlehejte do pěny. Poté přidejte olej a mléko a opět prošlehejte. Přisypte polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva a promíchejte. Pak přidejte druhou polovinu mouky a znovu promíchejte.
Vyložte formu pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a na jeho povrch rozložte švestky vnitřkem nahoru. Nasypejte na ně skořici, 2 lžíce cukru a na malé kousky rozkrájené máslo.
Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte koláč asi 40 minut. Po vychladnutí ho rozkrájejte a servírujte.