Salát Bukovina aneb variace na bramborový salát - postup přípravy
Přidejte do svého kulinářského „repertoáru“ zahraniční pokrm, kterým je salát Bukovina. Jedná se o variaci ruského bramborového salátu Olivier s uzeninou. Chcete-li si pochutnat na něčem opravdu jedinečném, ochutnejte tuto specialitu, jejíž příprava netrvá ani hodinu.
Ingredience
V osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Brambory vařte přibližně 20 minut. Zatímco se brambory vaří, oloupejte si mrkev a společně s klobásou, cibulí a paprikou vše nakrájejte na malé kostičky a následně smíchejte v misce.
Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je mírně vychladnout a oloupejte je. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přidejte i s hráškem k zeleninové směsi s uzeninou. Salát zalijte majonézou a promíchejte.
Tip: Hotový salát Bukovina vložte do lednice a podávejte vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee