Salát s jablkem a červenou řepou - postup přípravy
Pokud si hlídáte štíhlou linii, vyzkoušejte lehký salát z jablek a červené řepy. Je vhodný jako příloha k masu, nebo si ho můžete vychutnat i samotný.
Ingredience
Předvařenou červenou řepu a mrkev důkladně oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Jablko omyjte pod vodou a nakrájejte ho na menší obdélníky.
Do mísy nalijte olivový olej a přidejte do něj lžičku medu. Směs promíchejte a dochuťte ji citrónovou šťávou, skořicí, koriandrem, kmínem, mletou chilli papričkou a solí.
Zálivku přilijte do salátu a velmi důkladně vše promíchejte. Salát naservírujte na talíř a posypte ho nasekanou petrželkou.
Salát můžete ihned servírovat, ale pokud ho necháte vychladit v lednici alespoň hodinu, chutě se lépe propojí.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny