Salát z bílých fazolí s vepřovým masem - postup přípravy
Tento recept na salát z bílých fazolí rozhodně stojí za vyzkoušení. Neobsahuje majonézu, je lehký a chutná skvěle. Navíc je skvělou volbou k obědu nebo večeři a nemusí se ho bát připravit ani dietáři.
Základ
Dip
Nejprve vložte vepřové maso do hrnce, zalijte jej studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené a přiveďte vodu k varu. Maso vařte přibližně 2 hodiny, do změknutí.
Poté dejte vařit brambory ve slupce. Očistěte je a vložte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou, kterou osolte a přiveďte k varu. Brambory vařte 15–20 minut, dokud nezměknou.
Tip: Zda jsou brambory uvařené, poznáte tak, že do nich píchnete vidličkou. Pokud brambory propíchnete snadno a budou vám z vidličky sklouzávat, jsou hotové.
Jakmile je maso uvařené, vyndejte jej z vody a nechte chvíli chladnout. Zatím sceďte fazole a vložte je do mísy. Poté nakrájejte maso a uvařené brambory na malé kostičky a přidejte je do mísy k fazolím.
Vařit dejte také vejce. Ponořte je do vody a vařte 10 minut. Poté vejce nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte je na drobné kousky, které přidejte do mísy k ostatním nakrájeným ingrediencím.
Na drobné kousky nakrájejte také nakládané okurky a omytou jarní cibulku. Vše vsypte do mísy. V jiné misce smíchejte zakysanou smetanu, křen, černý pepř a sůl. Tento dip přidejte do mísy s nakrájenými surovinami a vše důkladně zamíchejte.
Tip: Salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Светлана Аниканова