Salát z červené řepy, brambory a okurky - postup přípravy
Kombinací zeleninových salátů je nepřeberné množství. Ten z červené řepy s bramborem a okurkou je nejen chutný, ale i zdravý a výživný.
Ingredience
Dejte si uvařit bramboru ve slupce do měkka a vejce uvařte natvrdo. Můžete do vody přidat trochu octa, skořápka půjde lépe oloupat. Poté červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Oloupejte okurku, nastrouhejte ji a vymačkejte z ní vodu. Následně ji přidejte k řepě.
Oloupejte uvařenou bramboru, nastrouhejte ji a dejte do mísy k řepě a okurce. Cibuli si nakrájejte na proužky, nasekejte petržel a dejte ji do mísy. Dle chuti osolte a opepřete, přilijte olivový olej a zamíchejte. Vejce oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny. Salát servírujte na talířku s několika kusy vejce a lžičkou majonézy navrch.