Salát z hlávkového zelí s koprem - postup přípravy
Připravte si jednoduchý salát z hlávkového zelí, který je zajímavý chutí přidaného kopru. Salát můžete podávat jako přílohu k masu nebo si na něm pochutnat jen tak.
Ingredience
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky a rozprostřete je na prkénko. Nyní po celém jeho povrchu posypte zelí cukrem a rukama jej prohněťte, aby se cukr dostal úplně všude.
Poznámka: Na krouhání zelí si dejte záležet. Proužky zelí by měly být co nejtenčí, aby byl salát jemný a příjemně se jedl.
Citron rozkrojte a zelí šťávou z citronu pokapejte. Následně omyjte a nakrájejte nejprve stonky kopru a poté nakrájejte také vršky kopru, které vmíchejte k nakrájeným stonkům. Zelí s koprem vložte do mísy a ingredience dobře promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты в гостях у Вани