Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Savojský vepřový řízek

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Savojský vepřový řízek - postup přípravy

Savojský řízek je skvělou obměnou klasického vepřového řízku, jak ho běžně známe. Vyzkoušejte ho podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou, a budete mile překvapeni tou chutí.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřové plátky naklepejte z obou stran a pak je dle chuti osolte a opepřete. Poté je z jedné strany potřete trochou hořčice. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte, přilijte k nim trošku mléka na zředění a zamíchejte.

2. KROK

Připravte si mouku a strouhanku na obalení. Bílky vyšlehejte do pěny, ale ne do sněhu.

3. KROK

V pánvi rozpalte dostatek oleje. Mezitím plátky masa postupně obalte v mouce, namočte ve žloutcích, obalte ve strouhance a pak v bílku. Hned poté je dejte smažit na mírném plameni z obou stran do zlatova.

4. KROK

Savojské řízky lze servírovat podobně jako ty klasické třeba s vařeným bramborem a dalšími přílohami. Dobrý je k nim také okurkový salát.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů