Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sirup z červené řepy jen ze 2 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Sirup z červené řepy jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Sirup z červené řepy je výjimečný svou zemitou chutí a krásnou barvou. Je výživný a můžete ho použít k přípravě nápojů, dezertů nebo jako sladidlo místo cukru.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky, kterými naplňte sterilizované sklenice. Řepou naplňte polovinu sklenice a zalijte ji medem, který pokryjte další vrstvou nakrájené řepy. 

Poznámka: Postup opakujte u všech sklenic, dokud budete mít ingredience. 

2. KROK

Sklenice uzavřete a nechte je 1 den stát – během této doby pustí řepa šťávu a vy získáte lahodný sirup, který můžete použít k přípravě nápojů a dezertů. Může vám dokonce pomoci zmírnit kašel a chrapot.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete sirupem naplnit tři sklenice o objemu 750 ml. 

3. KROK

Sirup z červené řepy skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby uchovávejte sklenici v lednici.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů