Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové šneky z kynutého těsta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Skořicové šneky z kynutého těsta - postup přípravy

Skořicové šneky z kynutého těsta se stanou vaším oblíbeným dezertem pro svou vláčnost a vůni skořice, která zútulní váš domov. Přípravu zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a mlékem. Do vzniklé směsi vmíchejte mouku a uhněťte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho odpočívat 30 minut na teplém místě.

Tip: Před použitím mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Po této době v těstu udělejte důlek, do kterého vsypte sušené droždí, vlijte lžičku vody a ingredience do těsta zapracujte. 

Poznámka: Pro nejlepší výsledky byste měli těsto hníst přibližně 2 minuty.

3. KROK

Nyní do těsta přidejte 30 g másla, těsto znovu přikryjte a nechte ho kynout dalších 40–60 minut, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Zatím připravte směs na posypání. 

4. KROK

V misce smíchejte hnědý cukr s mletou skořicí. Vykynuté těsto vyválejte na plát ve tvaru obdélníku, o výšce 0,5 cm, potřete ho rozpuštěným máslem a posypte připravenou směsí. 

Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.

5. KROK

Těsto zarolujte, nakrájejte ho na stejně široké šneky, které poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde je nechte 30 minut kynout. Následně dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

6. KROK

Tip: Aby se roláda nerozpadla, okraj potřete trochou másla a přilepte ho ke zbytku těsta tak, jak to můžete vidět na videu níže.

7. KROK

Na závěr připravte polevu smícháním moučkového cukru s vodou. Směsí polijte všechny vychladlé šneky, které můžete servírovat se šálkem kávy, čaje nebo kakaa.

8. KROK

Tip: Syrové skořicové šneky z kynutého těsta si můžete předpřipravit a upéct je později. V takovém případě je přikryjte potravinovou fólií a uschovejte do lednice. Dezert můžete v mrazáku skladovat až 3 měsíce.  

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů