Skvělé a rychlé chuťovky z párků - postup přípravy
Chystáte pro svou rodinu anebo přátele společenské posezení či grilování na zahradě? Pak by neměly na stole chybět nejrůznější chuťovky k pivu a vínu. Ty z párků budou chutnat všem. Inspirujte se několika praktickými tipy.
Ingredience pro:
1 porce
Ingredience
Jak vytvořit skvělé chuťovky z párků?
Zde si uvedeme několik příkladů, jak můžete párek kreativně upéct. Získáte tak vzhledné a lahodné chuťovky.
- Párek se sýrem v těstíčku: několik párků si nařízněte podélně ostrým nožem. Do prohlubně vložte kousek tvrdého sýra a celou uzeninu obalte v listovém těstě. Okraje utěsněte, povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na pár minut dozlatova.
- Květina z párků a těsta: tuto velmi kreativně vyhlížející chuťovku připravíte tak, že si párek nakrájíte na stejně silná kolečka a ta obalíte v proužcích listového těsta. Jednotlivé „okvětní lístky“ pak připevníte k sobě pomocí pinzety uprostřed. Dáte péct a máte hotovo.
- Jednohubky z párků se sýrovým dipem: tato variace je velmi snadná. Postup je podobný jako v předešlém případě. Párek obalíte v listovém těstě, pokrájíte na menší kousky a vyskládáte na plech. Doprostřed umístíte zakysanou smetanu se strouhaným goudou a dáte na chvíli zapéct do trouby.
- Ježci z párků: uzeniny pečlivě obalíte v listovém těstě a nastřihnete podélně nůžkami. Povrch těsta potřete vejcem, posypete dle libosti sezamovými semínky a dáte péct na pár minut.
- Hvězdice z párků: opět párky obalte v listovém těstě a tentokrát podélně nakrojte ostrým nožem. Zářezy byste měli udělat po celé ploše. Nakonec párek stočte do kruhu a hvězdice pečte na plechu několik minut, než zezlátnou na povrchu.