Skvělé domácí tiramisu - postup přípravy
Pro italské tiramisu nemusíte vyrážet do cukrárny, ale můžete si ho snadno připravit doma. Recept nám poskytla paní Lucie Dolejší, která radí si na něj sehnat originální italské piškoty Biscotti Savoiardi, poté bude opravdu perfektní.
Na tiramisu
Připravte si šálek silné černé kávy, kterou nechte vychladnout. Mezitím si rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Poté do této pěny zašlehejte mascarpone. Nakonec do směsi velmi lehce vmíchejte sníh z bílků.
Nalijte kávu do širší misky, přidejte k ní Amareto a zamíchejte. Poté do kávy zlehka namáčejte dlouhé cukrářské piškoty. Mohu být jakékoli, ale nejlepší jsou italské Biscotti Savoiardi. Ty rovnoměrně dávejte do formy, ve které tiramisu připravujete. Namáčejte je ale opravdu jen zlehka, rozmočené piškoty kazí vzhled dezertu.
Na piškoty dejte vrstvu krému. Pak opět navrstvěte piškoty a krém. Poslední vrstvu krému posypejte holandským kakaem. Dejte formu minimálně na 2 hodiny do lednice, aby se vše proleželo, ideální je ovšem nechat dezert odpočívat přes noc. Poté servírujte.