Skvostné brambory v těstíčku - postup přípravy
Brambory jsou velmi častou surovinou v české kuchyni. Bývají oblíbené jako příloha v podobě hranolek, nebo kroket. Některé hospodyňky je rovněž přidávají do těsta na knedlíky, či halušky. My vám však přinášíme recept na netypickou úpravu brambor. Připravte si smažené brambory v chutném a křupavém těstíčku! Vhodné jsou jako chuťovka na různá společenská setkání. Potěší ale i jako rychlý oběd, nebo večeře.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je ve studené vodě a dejte je vcelku vařit v mírně osolené vodě do změknutí. Buďte opatrní, aby se brambory nerozvařily. Mezitím si připravte těstíčko na obalování.
V míse smíchejte vejce se zakysanou smetanou, přidejte sůl, mletou papriku, jemně nasekaný čerstvý kopr, hladkou mouku a vytvořte hladkou polotekutou směs. Až se brambory uvaří, sceďte je a nechte vychladnout. Poté jednotlivé kusy poctivě obalte v těstíčku a dejte smažit do pánve na slunečnicovém oleji.
Smažte brambory ze všech stran do zlatova. Hotové kusy vyjměte a dejte odsát přebytečný tuk na papírové utěrky. Pokrm podávejte například s oblíbenými studenými omáčkami, jako je tatarka, nebo kečup. Hodit se však bude i dip ze zakysané smetany a česneku. Smažené brambory skvěle doplní i jakýkoliv masitý steak, nebo masovou směs.
Podobným způsobem můžete obalit a osmažit i jiné druhy zeleniny, jako například celer, petržel, nebo mrkev. Chutné budou i batáty, nebo třeba cuketa. Je to tedy jen na vaší fantazii. Přejeme dobrou chuť.