Sladká rýže s jablky a skořicí - postup přípravy
Sladká rýže nemusí být nutně vařená jen v mléce, což ocení všichni lidé, kteří z nějakého důvodu mléko nekonzumují. Zkuste osvědčený recept od paní Lenky Kejíkové – téměř nic nestojí a výsledek chutná bezvadně.
Ingredience
Rýži uvařte v mírně osolené vodě tak, aby byla velmi měkká a lepivá, což bude trvat okolo 25 až 30 minut. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na plátky a vložte je na pár minut do kastrůlku s vroucí vodou.
Rozehřejte pánev s máslem, a když je horká, přihoďte povařená a okapaná jablka. Posypejte je skořicí a vanilkovým cukrem a chvíli restujte dozlatova.
Uvařenou rýži smíchejte s restovanými jablky (pár si jich nechte stranou na ozdobu), s pomocí misky ze směsi vytvarujte úhledný kopeček a položte ho na talíř. Před podáváním na kopeček sladké rýže položte pár odložených kousků jablka, polijte rozehřátým máslem s trochou cukru a ozdobte podle fantazie.