Slaná kefírová roláda se šunkou a vejci - postup přípravy
Na Silvestra se jistě chcete bavit a odpočívat, ne trávit většinu času v kuchyni. Máme pro vás recept, který budete mít připravený během půl hodiny a budete s ním mít minimum práce. Vyzkoušejte slanou kefírovou roládu, kterou vytvarujete pomocí plastové láhve.
Ingredience
Vejce ponořte do vroucí vody a vařte je 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je. Zatímco se vejce vaří, nakrájejte uzené maso a šunku na malé kostičky a vložte je do mísy.
Tip: Místo uzeného masa můžete použít jakékoliv tepelně zpracované maso dle vlastní chuti a šunku můžete nahradit klobásou.
Do mísy se šunkou přidejte nakrájená uvařená vejce, nakrájený kopr, prolisovaný česnek a všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Do jiné mísy dejte želatinu, kterou zalijte horkou vodou, ve které ji rozpusťte. Do další mísy vlijte kefír, do kterého vmíchejte připravenou želatinu. Směs osolte a přidejte do ní hořčici. Znovu vše zamíchejte.
Připravte si plastovou 1,5l láhev, z které odkrojte vrchní část. Láhev naplňte směsí se šunkou a poté do ní vlijte kefír s želatinou. Všechny ingredience v láhvi důkladně promíchejte, otvor zakryjte potravinovou fólií a láhev vložte minimálně na 4 hodiny do lednice.
Tip: Poté, co směs v láhvi ztuhne, nožem láhev rozkrojte a směs z ní vyndejte. Slanou kefírovou roládu podávejte nakrájenou na kolečka se svým oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schneller Koch