Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná kefírová roláda se šunkou a vejci

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slaná kefírová roláda se šunkou a vejci - postup přípravy

Na Silvestra se jistě chcete bavit a odpočívat, ne trávit většinu času v kuchyni. Máme pro vás recept, který budete mít připravený během půl hodiny a budete s ním mít minimum práce. Vyzkoušejte slanou kefírovou roládu, kterou vytvarujete pomocí plastové láhve.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce ponořte do vroucí vody a vařte je 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je. Zatímco se vejce vaří, nakrájejte uzené maso a šunku na malé kostičky a vložte je do mísy. 

2. KROK

Tip: Místo uzeného masa můžete použít jakékoliv tepelně zpracované maso dle vlastní chuti a šunku můžete nahradit klobásou.

3. KROK

Do mísy se šunkou přidejte nakrájená uvařená vejce, nakrájený kopr, prolisovaný česnek a všechny ingredience důkladně zamíchejte. 

4. KROK

Do jiné mísy dejte želatinu, kterou zalijte horkou vodou, ve které ji rozpusťte. Do další mísy vlijte kefír, do kterého vmíchejte připravenou želatinu. Směs osolte a přidejte do ní hořčici. Znovu vše zamíchejte. 

5. KROK

Připravte si plastovou 1,5l láhev, z které odkrojte vrchní část. Láhev naplňte směsí se šunkou a poté do ní vlijte kefír s želatinou. Všechny ingredience v láhvi důkladně promíchejte, otvor zakryjte potravinovou fólií a láhev vložte minimálně na 4 hodiny do lednice. 

6. KROK

Tip: Poté, co směs v láhvi ztuhne, nožem láhev rozkrojte a směs z ní vyndejte. Slanou kefírovou roládu podávejte nakrájenou na kolečka se svým oblíbeným pečivem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů