Slaná tvarohová roláda se šunkou - postup přípravy
Krásně barevná roláda z tvarohu plněná lahodnou tvarohovou pomazánkou je velmi snadná na přípravu a přitom zachutná i té nejnáročnější návštěvě. Vyzkoušejte oblíbený recept od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
Ingredience
Na náplň
Vyklepněte čtyři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se solí do pevného sněhu. Žloutky přidejte do misky spolu s kostkou tvarohu a utřete obojí dohladka. Do směsi zapracujte trochu jedlé sody a nakonec jemně vmíchejte bílkový sníh.
Hotové tvarohové těsto rozetřete rovnoměrně na plech pokrytý pečicím papírem a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C s horkovzdušným režimem, dokud zcela neztuhne. Poté placku vytáhněte z trouby, ihned zarolujte a nechte vychladnout.
Zatímco korpus rolády chladne, připravte si tvarohovou pomazánku. Smíchejte tvaroh s Paloučkem či Lučinou, přidejte nadrobno pokrájenou šunku (zhruba třetinu množství) a červenou papriku a vše dochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.
Vychladlé těsto rozmotejte a sloupněte z něho pečicí papír. Položte na něj plátky šunky, potřete je připravenou tvarohovou pomazánkou a těsto znovu stočte do rolády. Tu poté v lednici nechte ztuhnout, nakrájejte ji na plátky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.