Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná tvarohová roláda se šunkou

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slaná tvarohová roláda se šunkou - postup přípravy

Krásně barevná roláda z tvarohu plněná lahodnou tvarohovou pomazánkou je velmi snadná na přípravu a přitom zachutná i té nejnáročnější návštěvě. Vyzkoušejte oblíbený recept od paní Heleny Vítkové Zvonkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte čtyři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se solí do pevného sněhu. Žloutky přidejte do misky spolu s kostkou tvarohu a utřete obojí dohladka. Do směsi zapracujte trochu jedlé sody a nakonec jemně vmíchejte bílkový sníh.

2. KROK

Hotové tvarohové těsto rozetřete rovnoměrně na plech pokrytý pečicím papírem a dejte ho péct do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C s horkovzdušným režimem, dokud zcela neztuhne. Poté placku vytáhněte z trouby, ihned zarolujte a nechte vychladnout.

3. KROK

Zatímco korpus rolády chladne, připravte si tvarohovou pomazánku. Smíchejte tvaroh s Paloučkem či Lučinou, přidejte nadrobno pokrájenou šunku (zhruba třetinu množství) a červenou papriku a vše dochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.

4. KROK

Vychladlé těsto rozmotejte a sloupněte z něho pečicí papír. Položte na něj plátky šunky, potřete je připravenou tvarohovou pomazánkou a těsto znovu stočte do rolády. Tu poté v lednici nechte ztuhnout, nakrájejte ji na plátky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů