Slané poleno s pastrami a petrželkou - postup přípravy
Připravte si na Silvestra rychlou nepečenou mňamku, kterou budete mít připravenou za 5 minut. Slané poleno je plněné kvalitními plátky pastrami a zvládnou jej připravit i začínající kuchaři.
Ingredience
Z toustového chleba odkrojte kůrky a položte jeden krajíc za druhým tak, abyste vytvořili vertikální řadu, kde kousek jednoho krajíce překrývá druhý krajíc. Pomocí válečku poté všechny krajíce vyválejte na tenké plátky.
Následně plátky toustového chleba potřete majonézou. Na majonézu poté položte plátky oblíbeného sýra, jeden vedle druhého.
Tip: Místo majonézy můžete přidat bílý jogurt, který ochuťte trochou černého pepře.
Na sýr poté položte natrhané kousky pastrami a vše zakryjte jedním natrhaným listem římského salátu. Nyní vše zarolujte a roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 2 hodiny do lednice.
Po této době roládu odbalte a její povrch potřete dvěma lžícemi majonézy, ve které vytvořte rýhy pomocí vidličky, které připomínají rýhy v kůře stromu.
Tip: Slané poleno servírujte ozdobené petrželkou a nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept