Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané sýrové koláče z kynutého těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slané sýrové koláče z kynutého těsta - postup přípravy

Slané sýrové koláče jsou nadýchané a mírně křupavé. Výhodou pokrmu je, že chutná teplý, ale také zastudena, a proto se hodí k hlavnímu jídlu, ale poslouží i jako svačinka.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte s droždím, vodou, mlékem, olejem a ⅓ mouky. Jakmile se ingredience propojí, směs přikryjte pokličkou nebo čistou utěrkou a nechte ji 10 minut stát na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

2. KROK

Po této době do směsi vmíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto, které zakryjte potravinovou fólií a nechte kynout 30 minut.

Poznámka: Mouku přidávejte po dávkách. 

3. KROK

Tvrdý sýr nastrouhejte najemno a smíchejte ho v samostatné misce se zakysanou smetanou. Pokračujte s přípravou těsta. To znovu prohněťte a rozdělte na 6 stejných kusů. 

Tip: Aby se vám s těstem lépe pracovalo, ruce si potřete trochou oleje.

4. KROK

Z kousků těsta vytvořte bochánky, které vyskládejte na plech, potřený pečicím papírem. Bochánky roztáhněte do stran, čímž vytvoříte placičky. Ty potřete sýrovou směsí se smetanou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

5. KROK

Tip: Slané sýrové koláče servírujte teplé, ale skvěle chutnají také zastudena. Můžete je namáčet do oblíbeného dipu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů