Slané sýrové koláče z kynutého těsta - postup přípravy
Slané sýrové koláče jsou nadýchané a mírně křupavé. Výhodou pokrmu je, že chutná teplý, ale také zastudena, a proto se hodí k hlavnímu jídlu, ale poslouží i jako svačinka.
Ingredience
Cukr smíchejte s droždím, vodou, mlékem, olejem a ⅓ mouky. Jakmile se ingredience propojí, směs přikryjte pokličkou nebo čistou utěrkou a nechte ji 10 minut stát na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Po této době do směsi vmíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto, které zakryjte potravinovou fólií a nechte kynout 30 minut.
Poznámka: Mouku přidávejte po dávkách.
Tvrdý sýr nastrouhejte najemno a smíchejte ho v samostatné misce se zakysanou smetanou. Pokračujte s přípravou těsta. To znovu prohněťte a rozdělte na 6 stejných kusů.
Tip: Aby se vám s těstem lépe pracovalo, ruce si potřete trochou oleje.
Z kousků těsta vytvořte bochánky, které vyskládejte na plech, potřený pečicím papírem. Bochánky roztáhněte do stran, čímž vytvoříte placičky. Ty potřete sýrovou směsí se smetanou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Slané sýrové koláče servírujte teplé, ale skvěle chutnají také zastudena. Můžete je namáčet do oblíbeného dipu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA