Slaný koláč s brokolicí a paprikou - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaké vegetariánské jídlo připravit svým blízkým? Se slaným koláčem s brokolicí a paprikou určitě neuděláte chybu. Chutnat bude kromě jiného i masožravcům. Dopřejte si zdravé jídlo jak k obědu, tak třeba k večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete brokolici a rozdělíte ji na jednotlivé růžičky. Poté zeleninu vložte do hrnce s vodou, přisypte osm gramů soli a vlijte lžíci mléka (to neutralizuje pach při vaření brokolice). Brokolici vařte do měkka několik minut.
Mezitím si očistěte papriky od stonků a semínek a pokrájejte je na menší kousky ostrým nožem. Také si oloupejte cibuli a naplátkujte ji. Veškerou připravenou zeleninu následně orestujte na pánvi s trochou olivového oleje.
Kompletace slaného koláče, příprava omáčky a zapékání pokrmu
Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo plech a vymažte jej olivovým olejem. Na dno rozprostřete scezenou a okapanou brokolici, přidejte i orestované papriky s cibulí a pusťte se do přípravy omáčky.
V hlubší míse si vyšlehejte vejce a dále k nim přidejte i hladkou mouku, olivový olej, kypřící prášek, nasekaný čerstvý kopr a vypracujte mixérem nebo metličkou homogenní směs. Tu nalijte nakonec na zeleninu v pekáčku. Ještě posypte pokrm strouhaným čedarem a dejte zapékat na 25 minut do trouby při teplotě 200 °C.
Servírování slaného koláče
Upečený slaný koláč podávejte ideálně teplý. Chutný je však i za studena. Přejeme vám dobré chutnání.