Slavné sušenky „Crinkles“ - postup přípravy
Tyto nádherně jemné a křehké sušenky ohromí každého hosta, jsou ale ve skutečnosti velmi snadné a levné. Vypadají a chutnají přitom božsky, což je dost dobrý důvod, proč je zařadit do své vánoční nabídky domácího cukroví.
Ingredience
Dvě vejce vyklepněte do misky, zasypejte je cukrem, přidejte kapku oleje a lžíci meruňkového džemu. Nakonec přidejte také jogurt a všechny ingredience vyšlehejte do hladké konzistence. Do směsi přistrouhejte citrónovou kůru z BIO citrónu a směs zahustěte pšeničnou krupicí smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Z ingrediencí vypracujte soudržné a nelepivé těsto, které překryjte fólií a nechte ho 5 minut odležet.
Připravte si tácek s moučkovým cukrem a misku s odleželým těstem. Z těsta odebírejte kousky zhruba o velikosti vnitřního důlku v dlani, formujte z nich kuličky a obalujte je v moučkovém cukru. Kuličky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct po dobu kolem 15 minut.
Videopostup krok za krokem