Slepovaná ořechová kolečka s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud si rádi o Vánocích pochutnáváte na čokoládě a oříšcích, budete nadšeni z tohoto jednoduchého receptu na slepovaná ořechová kolečka, která upečete za 10 minut.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s mletými ořechy, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, moukou, rumovým a mandlovým aroma a uhněťte těsto. Z těsta udělejte placku o výšce přibližně 4 cm a posypejte ji trochou mouky.
Následně těsto vyválejte do výšky asi 3 mm a pomocí vykrajovátka vytvořte kolečka, která ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 5–10 minut.
Po upečení kolečka položte na chladící mřížku a nechte je vychladnout. Zatímco sušenky chladnou, rozpusťte si v kastrůlku želé z červeného rybízu a pomažte jím vždy jedno kolečko a druhým kolečkem želé zakryjte. Takto pokračujte, dokud budete mít cukroví.
Ořechy rozlámejte na poloviny. Slepovaná kolečka pomažte vždy lžičkou čokoládové polevy a na ni položte polovinu ořechu.
Tip: Pokud nechcete použít kupovanou polevu, můžete si ji jednoduše připravit tak, že ve vodní lázni roztopíte 150 g čokolády a smícháte ji se lžící másla a lžící oleje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jessis Dream Cakes