Slovácká zelná polévka „Chábovica“ - postup přípravy
Tradičním jídlem na Slovácku je chábovica, zelná polévka, do níž se ještě přidávají brambory, mrkev a cibule. Recept na ni nám poskytla paní Martina Recmanová.
Ingredience
Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a hlávku mladšího zelí pokrájejte na nudličky. Vše dejte vařit do hrnce s vodou. Přidejte rozkrojené rajče, svazek petrželky a jarní cibulky, dle chuti osolte a vařte, dokud nebude zelenina měkká.
Mrkev nastrouhejte na hrubo na struhadle, dejte ji na pánev s rozpuštěným máslem a začněte ji smažit. Až mrkev pustí barvu a začne měknout, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte, dokud cibule nezesklovatí.
Mrkev s cibulí dejte do hrnce se zelím a bramborami. Vyjměte svazek petržele a cibulky, dle chuti dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.