Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená červená řepa s cibulí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Smažená červená řepa s cibulí - postup přípravy

Smažená červená řepa je zdravější alternativou klasických smažených příloh. Překvapí vás svou sladkou a zemitou chutí a skvěle se hodí také jako doplněk do salátů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a předvařenou oloupanou řepu nakrájejte na hranolky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte do ní řepu, kterou zalijte studenou vodou. Pánev přiklopte pokličkou a řepu duste 20 minut.

2. KROK

Poté k řepě přidejte cibuli, směs osolte, opepřete, přidejte do ní bobkový list s novým kořením a hřebíčkem a pokračujte ve vaření dalších 30 minut. 

Tip: Chcete-li, aby byla řepa křupavější, vařte ji kratší dobu.

3. KROK

Tip: Smaženou červenou řepu můžete podávat jako svačinku s pečivem, ale také jako originální přílohu k hlavnímu jídlu nebo doplněk do salátů.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů