Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená rýže s pórkem, bramborem, celerem a mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažená rýže s pórkem, bramborem, celerem a mrkví - postup přípravy

Jestliže máte rádi zeleninu, vyzkoušejte tento chutný, snadný, rychlý a levný recept na smaženou rýži, která v několika okamžicích zasytí celou vaši rodinu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu, vsypte do ní rýži a vařte ji asi 10 minut, dokud nezměkne. Mezitím očistěte brambor, pórek, mrkev a celer a všechny druhy zeleniny nakrájejte na menší kousky.

2. KROK

V pánvi rozehřejte čtyři lžíce rostlinného oleje, a když je horký, ztlumte žár na střední úroveň a vsypte do oleje nejprve mrkev, kterou 1 minutu restujte. Poté vsypte pórek a smažte společně další 1 minutu. Po pórku přijdou na řadu brambory, které opět minutu zarestujte, a nakonec přidejte celer. Zeleninu promíchejte, přiklopte pokličkou, snižte teplotu na minimum a duste obsah pánve po dobu 5 minut. Čas od času zeleninu v průběhu dušení promíchejte.

3. KROK

K podušené zelenině přilijte 200 ml vody a přihoďte do ní 2 čajové lžičky soli, 1 lžičku kari koření a podle chuti trochu pepře. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu. Opět přiklopte pokličku a na minimálním žáru pokračujte v dušení, dokud zelenina úplně nezměkne.

4. KROK

V tu chvíli už by měla být rýže uvařená, a proto ji slijte a nechte okapat. Vařenou rýži přisypejte do pánve k změklé zelenině, promíchejte a nechte ji spolu se zeleninou chvilku restovat. Nakonec přidejte na rýži čtyři vejce a obsah pánve důkladně promíchejte. Přiklopte pánev pokličkou a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Směs dobře promíchejte a ihned podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů