Smažená veka se sýrem a lutenicí - postup přípravy
Smažená veka ve vejci se sýrem je ideální svačinkou anebo rychlou večeří. Podle receptu paní Ilony Šimůnkové si můžete tuto lahůdku připravit během chvilky, a to z ingrediencí, které máte jistě doma, dozdobit ji navíc můžete libovolnou zeleninou.
Ingredience
Rozšlehaná vejce smíchejte se zhruba polovinou strouhaného sýra. Můžete zvolit libovolný dle toho, co máte zrovna doma v lednici.
V sýrovo-vaječné směsi obalte plátky veky a smažte je na rozpálené pánvi s přiměřeným množstvím oleje. Veka by měla získat zlatavou, křupavou kůrku.
Osmaženou veku lehce osušte od oleje kuchyňskou utěrkou a potřete lutenicí anebo jakoukoliv vhodnou pomazánkou. Zkusit můžete také například adžiku.
Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, petrželku nasekejte nahrubo. Veku posypte zbylým strouhaným sýrem, dozdobte rajčátky a posypte sekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.