Smažené bramborové noky se šunkou - postup přípravy
I z několika málo surovin můžete vykouzlit dokonalé a lahodné jídlo. Důkazem jsou tyto smažené bramborové noky se šunkou, které je možné podávat buď jako přílohu k masovým steakům, nebo se budou hodit jako skvostná chuťovka pro návštěvu. Je jen na vás, jak je budete chtít konzumovat.
Ingredience
Nejprve si oloupejte, omyjte a pokrájejte brambory. Ty vařte do měkka v mírně osolené vodě. Nakonec je sceďte a vyšťouchejte na pyré. V další fázi si najemno pokrájejte šunku a přidejte ji k bramborám. Také do směsi vložte máslo, muškátový oříšek dle chuti, sůl, mletý pepř, vaječné žloutky a dobře ingredience promíchejte, abyste získali homogenní bramborové těsto. Posléze si ze svou bílků vyšlehejte tuhý sníh a ten také zakomponujte vařečkou do hmoty z brambor.
Z bramborového těstíčka nakonec tvořte stejně veliké šišky (nočky). Také je potřeba si připravit směsi na obalování. Prvně si osmahněte na suché pánvi jemně pomleté vlasové nudle se strouhankou. Za druhé si do misky vložte zbývající vaječný bílek a mírně ho vyšlehejte vidličkou.
Nyní se pusťte do obalování nejdříve v bílku a následně v opražené strouhance s nudlemi. Nočky pak jen osmahněte dozlatova v rozpáleném slunečnicovém oleji a máte hotovo. Podávejte ideálně teplé třeba s kečupem, či tatarkou. Skvělé budou smažené noky z brambor i s kuřecím plátkem, nebo s krkovičkou. Nahradíte jimi například oblíbené krokety. Přejeme dobrou chuť.