Smažené kedlubny s vařenými brambory - postup přípravy
Smažené kedlubny vás překvapí svou křupavou texturou a jemnou, lehce nasládlou, chutí. Jsou ideální jako zdravější alternativa k tradičním smaženým pokrmům.
Základ
Na obalení
Příloha
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které vařte v osolené vodě se lžící octa po dobu 10 minut.
Do jednotlivých misek připravte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku, ve kterých kedlubny obalte.
Poznámka: Při obalování postupujte popořadě tak, jak jsou ingredience vypsány.
Kedlubny smažte na rozpáleném oleji asi 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Usmaženou zeleninu odkládejte na bílý ubrousek, který z ní vysaje přebytečný tuk.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vařte je v osolené vodě s kmínem po dobu 20 minut. Poté je slijte.
Poznámka: Smažené kedlubny servírujte s uvařenými brambory a každou porci doplňte trochou tatarky. Brambory můžete posypat nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem