Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kedlubny s vařenými brambory

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Smažené kedlubny s vařenými brambory - postup přípravy

Smažené kedlubny vás překvapí svou křupavou texturou a jemnou, lehce nasládlou, chutí. Jsou ideální jako zdravější alternativa k tradičním smaženým pokrmům.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Na obalení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které vařte v osolené vodě se lžící octa po dobu 10 minut. 

2. KROK

Do jednotlivých misek připravte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku, ve kterých kedlubny obalte. 

Poznámka: Při obalování postupujte popořadě tak, jak jsou ingredience vypsány.

3. KROK

Kedlubny smažte na rozpáleném oleji asi 3–4 minuty z každé strany. 

Tip: Usmaženou zeleninu odkládejte na bílý ubrousek, který z ní vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vařte je v osolené vodě s kmínem po dobu 20 minut. Poté je slijte.

5. KROK

Poznámka: Smažené kedlubny servírujte s uvařenými brambory a každou porci doplňte trochou tatarky. Brambory můžete posypat nasekanou petrželkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů