Smažené koblihy s marmeládou - postup přípravy
Pokud nedokážete odolat smaženým koblihám z pekárny, pak se vám určitě zalíbí recept na přesně takové, ale domácí. Můžete je naplnit marmeládou, ale třeba i Nutellou.
Ingredience
Do misky dejte teplé mléko, lžíci cukru a sušené droždí. Zamíchejte a počkejte, až se rozjede kvásek. Do mísy mezitím dejte prosátou mouku, 2 vejce a 2 žloutky, rozpuštěné máslo a půl lžičky soli a zbytek cukru. Přilijte vzešlý kvásek, zamíchejte a zpracujte do hladkého nelepivého těsta. Pak přikryjte a nechte hodinu kynout.
Těsto po vykynutí ještě trochu zpracujte. Vyklopte ho na vál, ale nepodsypávejte ho moukou, později by se připalovala. Rozdělte těsto na 15 dílů, ze kterých udělejte malé bochánky. Každý dejte na čtvereček pečicího papíru. Mezi bochánky nechte mezery, přikryjte je a nechte 45 minut kynout.
Do hlubší pánve, ke které máte poklici, nalijte dostatek oleje, aby mohly koblihy plavat. Rozpalte ho, dejte na něj 5–6 koblih v závislosti na velikosti pánve, přikryjte je poklicí a smažte je na na mírném plameni z obou stran dozlatova. Koblihy po vychladnutí můžete naplnit marmeládou a pocukrovat.