Smažené kuřecí paličky jako z KFC - postup přípravy
Jste velkým milovníkem smaženého kuřete? Potom vás jistě nadchne tento snadný a skvělý recept na smažené kuřecí paličky. Jsou mnohem zdravější a lahodnější než z jakéhokoliv fast foodu. Přesvědčte se o tom na vlastní chuťové buňky.
Ingredience
Nejprve si pečlivě omyjte kuřecí paličky a pak z nich odstraňte kůži. Také každý kousek nařízněte podélně ostrým nožem. V další fázi maso řádně osušte kuchyňskými papírovými utěrkami a osolte dle chuti ze všech stran.
Poté je potřeba připravit ingredience na obalování paliček. Do jedné misky vložte hladkou mouku, do druhé vejce se solí (ty vyšlehejte metličkou nebo vidličkou) a do třetí strouhanku.
Fáze obalování kuřecích paliček a jejich smažení
Nyní začněte s obalováním masa. Jako první obalte paličky v hladké mouce a pak ve vejcích. Tento postup opakujte 2x. Nakonec použijte k obalení i strouhanku. Maso smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete vysát papírovými utěrkami.
Servírování smažených kuřecích paliček
Usmažené kuřecí paličky ihned podávejte. Hodit se k nim bude rozhodně čerstvá bagetka, nebo i houska a rohlík. K porci lze servírovat kromě jiného čerstvý zeleninový salátek (např. z rajčat, okurek, oliv). Maso můžete ochutit i oblíbenými studenými omáčkami a dipy (kečupem, tatarkou, majonézou, barbecue). Přejeme dobrou chuť.
Jak kuřecí paličky vylepšit?
Pokud chcete o něco pikantnější pokrm, můžete před obalováním maso ochutit například chilli kořením. To lze ostatně přidat i do samotné strouhanky. Milovníci bylinek zase mohou vsadit třeba na petrželku, kerblík či koriandr v čerstvé i sušené podobě. Zcela jiné „grády“ pak dodá kuřecím paličkám lisovaný česnek.