Smažené květákové placičky s jarní cibulkou - postup přípravy
Smažené květákové placičky, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři. Jsou vláčné a hodí se i jako příloha k masu.
Základ
Ostatní ingredience
Na smažení
Květák očistěte, rozdělte na růžičky a vařte v osolené vodě 3–5 minut, doměkka. Poté ho sceďte, rozmačkejte a smíchejte s vejcem.
Tip: Pokud nechcete ve směsi hrudky, květák rozmixujte dohladka.
Přidejte nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř, nastrouhanou goudu, strouhanku a ingredience důkladně zamíchejte. Ze směsi vytvořte placičky, které následně smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany, dozlatova.
Tip: Aby se vám nelepilo těsto na ruce, až budete tvořit placičky, občas si je navlhčete vodou. Smažené květákové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

