Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené květákové placičky s jarní cibulkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Smažené květákové placičky s jarní cibulkou - postup přípravy

Smažené květákové placičky, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři. Jsou vláčné a hodí se i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák očistěte, rozdělte na růžičky a vařte v osolené vodě 3–5 minut, doměkka. Poté ho sceďte, rozmačkejte a smíchejte s vejcem. 

Tip: Pokud nechcete ve směsi hrudky, květák rozmixujte dohladka.

2. KROK

Přidejte nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř, nastrouhanou goudu, strouhanku a ingredience důkladně zamíchejte. Ze směsi vytvořte placičky, které následně smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany, dozlatova.

3. KROK

Tip: Aby se vám nelepilo těsto na ruce, až budete tvořit placičky, občas si je navlhčete vodou. Smažené květákové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů