Smažené rýžové placičky s jarní cibulkou - postup přípravy
Připravte si smažené rýžové placičky se zeleninou a sýrem, které jsou ideální ke svačině i jako příloha k masu. Na recept si mohou troufnout i začátečníci.
Základ
Na smažení
Vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Přidejte k nim nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nastrouhanou mozzarellu.
Směs vlijte do misky s uvařenou rýží a ingredience zamíchejte.
Tip: Rýži vařte přibližně 15 minut v osolené vodě. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Ze směsi odebírejte části o velikosti dvou lžic a vložte je na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Placičky smažte z jedné strany 3–5 minut, poté je obraťte a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.
Tip: Abyste ze smažených rýžových placiček vysáli přebytečný tuk, položte je na bílý ubrousek. Následně je servírujte s chilli omáčkou, kečupem nebo oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Everyday