Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené sýrové koule k vínu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Smažené sýrové koule k vínu - postup přípravy

Smažené sýrové koule jsou dokonalým pohoštěním pro návštěvy k vínu, ale zamilují si je i vaše děti, tudíž je dobré jich udělat velké množství. Jakmile je totiž jednou položíte na stůl, zmizí vám prakticky před očima; za recept vděčíme paní Gabriele Bočkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a oba sýry do ní nastrouhejte nahrubo. Rozklepněte do ní vejce a směs osolte. Jen to se solí nepřehánějte, nesmíte zapomenout, že sýry jsou dost slané samy o sobě. Vzniklou směs důkladně promíchejte a začněte do ní po lžících přidávat rýžovou mouku. Jakmile vytvoříte těsto, začněte jej tvarovat do kuliček a ty postupně obalujte v kukuřičné strouhance.

2. KROK

Vzniklé kuličky dejte na chvíli odpočinout do mrazáku a mezitím na pánvi rozpalte dostatečné množství oleje. Kuličky vhazujte do velmi rozpáleného oleje a smažte je co nejrychleji. V opačném případě by vám z nich mohl sýr vytéct. Po dosmažení je ihned podávejte, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů