Smažené sýrové koule k vínu - postup přípravy
Smažené sýrové koule jsou dokonalým pohoštěním pro návštěvy k vínu, ale zamilují si je i vaše děti, tudíž je dobré jich udělat velké množství. Jakmile je totiž jednou položíte na stůl, zmizí vám prakticky před očima; za recept vděčíme paní Gabriele Bočkové.
Ingredience
Nachystejte si větší mísu a oba sýry do ní nastrouhejte nahrubo. Rozklepněte do ní vejce a směs osolte. Jen to se solí nepřehánějte, nesmíte zapomenout, že sýry jsou dost slané samy o sobě. Vzniklou směs důkladně promíchejte a začněte do ní po lžících přidávat rýžovou mouku. Jakmile vytvoříte těsto, začněte jej tvarovat do kuliček a ty postupně obalujte v kukuřičné strouhance.
Vzniklé kuličky dejte na chvíli odpočinout do mrazáku a mezitím na pánvi rozpalte dostatečné množství oleje. Kuličky vhazujte do velmi rozpáleného oleje a smažte je co nejrychleji. V opačném případě by vám z nich mohl sýr vytéct. Po dosmažení je ihned podávejte, dobrou chuť!