Smažené vroubkované bramborové kroketky - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na tyto extrémně křupavé vroubkované bramborové kroketky, které můžete podávat jako přílohu k masům nebo jako originální občerstvení na party. Servírujte je ještě teplé s oblíbeným dipem.
Bramborové kroketky
Na obalení
Brambory oloupejte a nakrájejte je na větší kusy. Poté je vložte do hrnce, zalijte je vodou a vařte je do změknutí. Následně je slijte a vložte je do mísy.
Brambory pomocí vidličky pečlivě rozmačkejte a dochuťte je solí, sladkou mletou paprikou a mletým černým pepřem.
Omytou petrželku nakrájejte nadrobno a přisypte ji k bramborám. Poté vše velmi pečlivě promíchejte. Do mísy přidejte škrob a vytvořte nelepivé těsto.
Bramborové těsto rozdělte na 5 dílů a z každého vyválejte válec. Poté je lehce rozmáčkněte vidličkou a vytvořte tak okrasné vroubky.
Bramborové těsto nakrájejte na kroketky. Do jedné mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte ho. Do další mísy nasypte strouhanku, přidejte do ní parmezán, bazalku a směs promíchejte.
Kroketky obalte nejdříve ve vejci a následně ve strouhance. Do pánve nalijte olej a nechte ho rozehřát. Poté je smažte z obou stran dozlatova.
Usmažené kroketky vyjměte z pánve a nechte je okapat na ubrousku. Poté je ihned servírujte s oblíbeným dipem nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte_Rezepte