Smetanová kuřecí stehna na pánvi se žampiony - postup přípravy
Pokud nevíte, co připravit k obědu, vyzkoušejte recept na smetanová kuřecí stehna na pánvi se žampiony, tymiánem a čerstvou petrželkou. Doplnit je můžete pečenými bramborami, těstovinami nebo křupavým pečivem.
Ingredience
Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte ho. Poté ho ochuťte solí a pepřem. V hluboké pánvi rozpusťte máslo a maso na něm dozlatova osmažte.
Osmažené maso vyjměte z pánve a dejte ho stranou. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a orestujte ji do změknutí. Poté přidejte nakrájený česnek a na plátky nakrájené žampióny.
Zeleninu restujte, dokud žampióny nezískají zlatavou barvu. Poté do pánve přidejte 2 lžíce hladké mouky, promíchejte ji a nechte ji zprudka opéct, dokud nebude lehce zlatavá.
Do pánve vložte zpět osmažené kuřecí maso a poté ho zalijte kuřecím vývarem. Přidejte tymián a bobkové listy. Směs vařte 20 minut na mírném ohni.
Vyjměte kuřecí kousky a vlijte do omáčky smetanu na vaření. Směs promíchejte a nechte ji provařit 5 minut. Poté do omáčky vložte zpět kuřecí maso a nechte ho vařit dalších 7 minut.
Hotové kuřecí kousky můžete ihned servírovat s pečenými bramborami, těstovinami nebo křupavým pečivem. Před podáváním pokrm ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.