Smetanové poháry s bílou čokoládou - postup přípravy
Hledáte-li snadný a rychlý recept na dezert, díky kterému byste měli více času na své hosty, připravte si smetanové poháry. Jsou jemné a obsahují oblíbenou čokoládu.
Ingredience
Bílou čokoládu nakrájejte na menší kousky, které vložte do misky a rozpusťte je ve vodní lázni – potrvá to asi 3 minuty.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě.
Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se smetanovým sýrem. Jakmile se ingredience propojí, použijte k jejich prošlehání mixér a směs vložte na 10–15 minut do lednice.
V samostatné misce vyšlehejte smetanu, kterou postupně vešlehejte do vychlazené čokoládové směsi. Krémem naplňte servírovací poháry, které vložte na 4–5 hodin do lednice, nejlépe je v ní nechte přes noc.
Tip: K plnění pohárů použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Každou porci můžete ozdobit nastrouhanou bílou čokoládou a lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné