Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanové těstoviny s kuřecím masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Smetanové těstoviny s kuřecím masem - postup přípravy

Inspirujte se receptem na snadné a rychlé smetanové těstoviny s kuřecím masem, které připravíte během chvíle. Před servírováním je můžete posypat čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte je na tenké proužky. Na pánev nalijte 2 lžíce olivového oleje a nechte ho dostatečně rozehřát.

2. KROK

Kuřecí maso dochuťte solí, pepřem a orestujte ho přibližně 5 minut. Poté ho vyjměte z pánve, přikryjte ho a dejte ho stranou. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na kostičky.

3. KROK

Do pánve nalijte 1 lžíci oleje a přidejte k němu kostičku másla. Cibuli restujte přibližně 3 minuty. Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte ji k varu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je dle návodu.

4. KROK

Houby pečlivě očistěte a nakrájejte je na silnější plátky. Přidejte je k cibuli a restujte je přibližně 5–7 minut. Mezitím očistěte česnek a nasekejte ho najemno.

5. KROK

Česnek přidejte k houbám a restujte ho po dobu 30 vteřin. Poté vše zalijte smetanou ke šlehání a směs promíchejte. Následně ji dochuťte solí a mletým pepřem.

6. KROK

Směs duste pod poklicí na středním plameni 8–10 minut, nebo dokud lehce nezhoustne. Poté do ní vraťte orestované kuře a nasekanou čerstvou petrželku.

7. KROK

Těstoviny sceďte a přidejte je do pánve. Vše velmi pečlivě promíchejte, přidejte pepř a sůl dle chuti. Poté je provařte ještě 2 minuty.

8. KROK

Smetanové těstoviny ihned servírujte. Před podáváním je ještě můžete posypat mletým pepřem a čerstvými bylinkami.

9. KROK

Tip: Místo hub Shiitake můžete použít i žampiony nebo jiné oblíbené houby.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů