Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový cheesecake s lesním ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 72 minut

Smetanový cheesecake s lesním ovocem - postup přípravy

Připravte si lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku. Přípravu zvládnou i začátečníci, protože jde jen o jednoduché smíchání několika ingrediencí. Výsledek je lahodný a nádherný na pohled.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, změklým margarínem a vejcem. Z ingrediencí uhněťte těsto a vyválejte z něj tenký plát o výšce přibližně 0,3 cm. 

2. KROK

Dortový ráfek s výklopným dnem vymažte tukem a vysypte moukou a plát těsta do něj vložte. Následně si připravte krém.

Poznámka: Těsto ořízněte tak, aby nepřesahovalo přes okraje ráfku.

3. KROK

V míse smíchejte vanilkový pudink v prášku s cukrem a trochou mléka. Do hrnce vlijte zbytek mléka, zahřejte ho a vmíchejte do něj pudinkovou směs. Zahřívejte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí. Poté vypněte oheň a do krému vmíchejte zakysanou smetanu. 

4. KROK

Krémem pomažte těsto, které je v dortovém ráfku a jeho povrch zarovnejte. Na horký krém rychle nasypejte mražené ovoce a smetanový cheesecake pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 70 minut. 

5. KROK

Poznámka: Po upečení bude dezert uvnitř velmi měkký. Toho se nelekejte. Po vychlazení v lednici ztuhne.

6. KROK

Na ztuhlý cheesecake naneste čirou dortovou polevu, kterou jste připravili podle návodu na obalu produktu, který jste zakoupili a nechte ji volně ztuhnout.  

Poznámka: Na dezert můžete použít jakýkoliv druh polevy. Ta čirá ale vytvoří velmi zajímavý efekt, díky kterému ovoce vynikne.

7. KROK

Z dezertu sejměte dortový ráfek, ozdobte jej dle vlastní fantazie a podávejte nakrájený na trojúhelníky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů