Snadná a rychlá domácí zmrzlina ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Jemná, voňavá a lahodná smetanová zmrzlina vlastní výroby. Že se vám to ještě nikdy nepodařilo tak, jak jste si představovali? Chyba není ve vás, ale v receptu. My vám přinášíme zaručeně úspěšný a funkční recept, z něhož vzejde ta nejchutnější zmrzlina, kterou jste kdy jedli. A ano, mluvíme i o těch z obchodu. Této se totiž žádná jiná nevyrovná. A navíc si můžete prostou záměnou čerstvého ovoce, z něhož je připravena, vyrobit prakticky jakoukoliv příchuť. Záleží tedy jen na vaší fantazii.
Ingredience
Umyjte jahody, osušte je a odstraňte z nich stopky. Vložte je do mixéru, zalijte smetanou a kondenzovaným mlékem.
Mixujte nejvyšší rychlostí tak dlouho, dokud nezískáte vzdušnou homogenní a krémovou hmotu. To by mělo trvat zhruba kolem 3 až 5 minut.
Krémovou hmotu nalijte do misky s rovným dnem. Ustřihněte velký obdélník silnější igelitové potravinářské fólie a zakryjte jí budoucí zmrzlinu tak, že fólie leží přímo na jejím povrchu a nikoliv nad ním. Takto vložte nádobu do mrazáku a zhruba hodinu ji nechte tuhnout.
Po hodině vyjměte zmrzlinu z mrazáku, odstraňte opatrně potravinářskou fólii a obsah misky promíchejte. Udělejte to důkladně a rozbíjejte přitom pečlivě veškeré hrudky, které se začnou ve zmrzlině tvořit. Chcete-li dosáhnout lepších výsledků, namísto prostého míchání ji pošlete zpátky do mixéru a znovu důkladně promixujte. Zamíchanou zmrzlinu znovu přikryjte fólií a vraťte zpátky do lednice na další hodinu.
Tento postup opakujte ještě dvakrát, tentokrát po každých 40 minutách (pokud jste hrdými majiteli zmrzlinovače, pak si s tím nedělejte starosti, neboť tento stroj míchání i mrazení zařídí za vás).
Po čtverém míchání a mražení je lahodná domácí smetanová zmrzlina konečně hotová a připravená ke konzumaci. Naberte proto namočenou zmrzlinářskou lžící několik kopečků, vložte je do misky, ozdobte čerstvým ovocem a snítkou máty a s velikou chutí a s patřičnou hrdostí na svůj kuchařský výkon dobrotu podávejte.