Sněhová roláda s kompotovanými mandarinkami a oříšky - postup přípravy
Pokud máte v oblibě sněhové pusinky, jistě si tento dezert zamilujete. Je to skutečný skvost. Roláda z bílkového sněhu plněná mandarinkami, smetanou a oříšky nemá konkurenci. Sice je poněkud tučnější, ale po prvním soustu nebudete chtít přestat jíst.
Ingredience
Nejprve si v míse vyšlehejte do tuha vaječné bílky. Poté do nich postupně zakomponujte také moučkový cukr, mleté lískové oříšky, vanilkový cukr a polohrubou mouku. Vytvoříte tak těsto na korpus. Nyní jej navrstvěte do cukrářského sáčku a naneste na plech vystlaný pečícím papírem v jednotlivých proužcích, které budou těsně u sebe. Korpus dejte péct do trouby na 20 minut při teplotě 150 °C. Mezitím si připravte krém.
V další fázi si vyšlehejte do tuha smetanu. Tu pak naneste po celé ploše upečeného (a vychladlého) bílkového korpusu a na náplň poklaďte i okapané nakládané mandarinky. Nakonec těsto zarolujte do rolády a dejte do lednice tuhnout na minimálně pět hodin.
Vychlazenou sněhovou roládu podávejte pokrájenou na stejně široké plátky. Pokud budete chtít, můžete povrch polít i čokoládovou polevou. Dezert tak bude o něco dokonalejší. Kromě mandarinek lze samozřejmě použít i jiné nakládané ovoce. Hodit se budou například vypeckované višně, třešně, jahody, broskve, meruňky, maliny, borůvky nebo i zralé sladké banány. Skvělé bude těsto nejen s lískovými oříšky, ale také s těmi vlašskými. Přejeme dobrou chuť.