Snídaňové špízy z párků a chleba zapečené se sýrem a vejcem - postup přípravy
Další z originálních receptů na party chuťovky či zajímavé svačiny je tu. Z tak obyčejných surovin, jako je chléb, párek, sýr a vejce, vytvoříte podivuhodně originální jídlo.
Ingredience
Krajíce toustového chleba rozdělte podélně na čtvrtinky. Použijte vždy dva a dva krajíce, které krájejte přeložené na sobě.
Dvojité čtvrtiny chleba položte na pracovní plochu a umístěte mezi ně tři nožičky krátkých párků. Sestavu pak zajistěte propíchnutím třemi párátky. Seřízněte okraje párků a rozkrojte sestavu podél párátek na dlouhé špízy. Stejným způsobem zpracujte i druhé dva plátky chleba a trojici párků.
Na sporáku rozehřejte pánev vymazanou trochou másla a opečte na ní párky s chlebem na špejlích ze všech stran dozlatova.
Nastrouhejte sýr nahrubo a nasypejte ho na dno čisté a suché pánve. Nechte sýr, aby se roztavil a slil se do jednolité vrstvy. Vezměte opečenou chlebovo-párkovou tyčinku a namotejte na ni roztavený sýrový plátek. Tímto způsobem zpracujte polovinu párkových tyčinek.
Vyklepněte do misky vajíčko, jemně ho osolte a rozšlehejte. Nalijte vajíčko na pánev, a když začne tuhnout, nabalte jej na tyčku z chlebu a párku. Spoj nechte chvilku zapéct a odložte na talíř. Tímto způsobem zpracujte druhou polovinu špízů a podávejte.