Špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem tak trochu jinak - postup přípravy
Těstoviny jsou národní pýchou Itálie, ale připravují se po celém světě. Nyní je nabízí snad úplně v každé evropské restauraci. Existuje tedy nespočet různých recept a postupů, jak těstoviny připravovat. Nevíme jistě, odkud pochází tato metoda vaření špaget v mletém mase, ale ten, kdo ji vynalezl, je geniální. Recept je velmi originální, ale neubírá mu to nic na chuti. Spojuje osvědčenou kombinaci špaget a mletého masa, ale v trochu netradičním provedení.
Ingredience
Do mletého masa přidejte mletou papriku, tymián, rozmarýn, oregano, černý pepř a sůl. Vše dobře propracujte rukama. Vytvořte ve svých rukou velký plochý řízek, vložte do něj čtvrtinu špaget a přilepte maso ze všech stran. Maso zprudka osmažte na pánvi do zlatova a poté jej vložte do hluboké pánve. Na oleji opečte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Vložte zeleninu na špagety s mletým masem.
Mleté maso zalijte vínem a rajčatovou omáčkou tak, aby byly všechny těstoviny a maso dobře ponořené ve směsi. Posypte misku strouhaným sýrem a pečte v troubě po dobu 30 minut při 180 stupních.
Výsledek vás jistě velmi příjemně překvapí. Maso i těstoviny se v omáčce velmi dobře provaří a získají plnou rajčatovou chuť. Vína se nemusíte bát ani tehdy, když je recept určen dětem. Během vaření se z vína všechen alkohol odpaří a zůstane pouze příjemná chuť, kterou víno směsi dodá. Kdybyste z nějakého důvodu nechtěli nebo nemohli použít víno, můžete jej nahradit obyčejnou vodou, nebo ještě lépe vývarem. K jídlu již nepotřebujete žádnou přílohu, snad jen skleničku nějakého chutného nápoje.