Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Španělský květák s česnekem a bylinkami

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Španělský květák s česnekem a bylinkami - postup přípravy

Připravte si tradiční pokrm neobvyklým způsobem. Španělský květák s česnekem je jemný, výživný, aromatický a přinese na váš stůl chuť středomořské kuchyně.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák zbavte košťálu a rozdělte ho na růžičky, které vařte v osolené vodě 2 minuty. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 1 minutu, nadrobno nakrájený, česnek, který zasypte uzenou paprikou. 

2. KROK

Poznámka: Česnek smažte za stálého míchání a papriku nesmažte příliš dlouho – ingredience by mohly zhořknout.

3. KROK

Do pánve přidejte uvařený květák, který ochuťte pepřem a vše důkladně zamíchejte. Po 1–2 minutách pokrm odstavte z tepla.

Tip: Španělský květák servírujte posypaný nasekanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů