Španělský květák s česnekem a bylinkami - postup přípravy
Připravte si tradiční pokrm neobvyklým způsobem. Španělský květák s česnekem je jemný, výživný, aromatický a přinese na váš stůl chuť středomořské kuchyně.
Základ
Na posypání
Květák zbavte košťálu a rozdělte ho na růžičky, které vařte v osolené vodě 2 minuty. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 1 minutu, nadrobno nakrájený, česnek, který zasypte uzenou paprikou.
Poznámka: Česnek smažte za stálého míchání a papriku nesmažte příliš dlouho – ingredience by mohly zhořknout.
Do pánve přidejte uvařený květák, který ochuťte pepřem a vše důkladně zamíchejte. Po 1–2 minutách pokrm odstavte z tepla.
Tip: Španělský květák servírujte posypaný nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN