Srbská fazolová polévka s masem - postup přípravy
Některé polévky mohou být tak hutné, že stačí k obědu samotné a tato srbská fazolová s kusy slaniny a žebírek k nim rozhodně patří. Je velmi delikátní.
Ingredience
Nakrájejte slaninu na menší kousky a dejte ji na troše oleje smažit ve větším hrnci. Pak přihoďte na proužky nakrájenou cibuli a nakonec na menší kusy nakrájená vepřová žebra s dostatkem masa. Vše zhruba 3 až 5 minut smažte na velikém plameni a míchejte.
Na menší kusy nakrájejte mrkev, červenou a zelenou papriku, žampiony, feferonku a česnek a vše dejte do hrnce. Pak rozpulte rajčata a nastrouhejte je na hrubém struhadle, tak aby vám zůstala jen slupka, kterou nepoužívejte. Rajčata dejte do hrnce, přiklopte a nechte vše na mírném plameni asi 15 minut vařit.
Poté nakrájejte brambory na kostičky a přidejte je do hrnce spolu se solí, pepřem, sladkou paprikou a rozmarýnem. Přidejte fazole z konzervy bez nálevu a přilijte 1 litr vody. Zamíchejte a nechte 15 až 20 minut vařit pod poklicí. Nakonec nasekejte trochu petržele a kopru, přihoďte do polévky a servírujte.